Avtopralnica Avtoline je konec oktobra na Vidmu v Krškem odprla najnovejšo, trinajsto samopostrežno avtopralnico po vrsti. V domačem kraju, kjer se je zgodba avtopralnic začela, je prvič postavljena druga avtopralnica v istem mestu. Samopostrežno pranje je zdaj v Posavju še bolj dostopno, Avtoline pa je še utrdil svoje mesto največje verige avtopralnic v Sloveniji.

Prva samopostrežna Avtopralnica Avtoline je bila postavljena pred 7 leti v Žadovinku v Krškem. To je bila prva tovrstna avtopralnica v tem delu Slovenije oz. celo med prvimi v vsej Sloveniji. Takrat je bil ta način pranja novost, storitev nepoznana, a so jo vozniki zelo hitro sprejeli, saj je poenostavila skrb za urejenost avtomobilov.

Center rabljenih vozil Avtoline

»Avtopralnica v Žadovinku v Krškem je bila ves čas polna, ob vikendih in pred prazniki je bilo treba na vrsto čakati tudi malo dlje. Kljub novi avtopralnici v Brestanici se obisk krške ni bistveno zmanjšal, zato je bila potreba po še eni avtopralnici v mestu zelo naravna. Videm je na drugi strani Save, zato je zdaj mnogim ta lokacija bližja, priročna pa je tudi za tiste, ki se skozi Krško vozijo po štajerski strani. «

Slavko Hotko, direktor

Avtopralnico Avtoline so na otvoritvi pozdravili mnogi podjetniki iz okolice, dobrodošlico pa je izrekel tudi Matija Čakš, župan občine Šmarje pri Jelšah.

Center rabljenih vozil Avtoline

»Na prvem mestu želim čestitati ekipi Avtoline. Kot župana me najbolj veseli to, da ljudje vlagajo v investicije in s tem prispevajo svoj doprinos k življenju v občini. In danes, ko je tempo življenja hiter, so avtopralnice, v kateri v nekaj minutah in za nekaj evrov očistiš svoj avto in greš po svoji poti naprej, zelo dobrodošle. Iskrene čestitke in dobro sodelovanje še naprej!«

Matija Čakš, župan občine Šmarje pri Jelšah

  • Avtopralnici sta prenovljeni, osveženi in prinašata novosti

To sta prvi Avtopralnici Avtoline, ki nista bili postavljeni na novo, ampak sta se pridružili mreži z obnovo dveh že delujočih.

»Avtopralnica na Vidmu spada med manjše, ima tri pralna mesta, od tega je eno odprto, za višja oz. tovorna vozila. Krčani bodo opazili tudi, da je avtopralnica sodobnejša od tiste v Žadovinku, saj je

za aktivno peno, ju generalno očistili, na koncu sta dobili novo vizualno podobo. V kratkem bomo v obe namestili še toplotni črpalki in sončni elektrarni.« je razložil direktor Hotko.

Center rabljenih vozil Avtoline

 

Avtopralnica v Šmarju ima štiri, v Mestinju pa tri pralna mesta in obe na enem mestu 24 ur na dan ponujata vse storitve za pranje. Vozniki tako kot na vseh drugih lokacijah enostavno, hitro in učinkovito poskrbijo za svoj avto, temeljito ga operejo s kombinacijo različnih programov, brez uporabe krtač, ki bi lahko poškodovale površino avta. Na istem mestu pospravijo notranjost, ga posesajo, otresejo in operejo tepihe, nanesejo vonj za notranjost in črnilo za gume.

»Prenovljeni avtopralnici v Šmarje in Mestinje prinašata novo storitev oz. dodaten program – aktivno peno. To nanesemo v prvi fazi pranja avta, kot predpranje, zato da raztopi, zmehča zastarano umazanijo ali mrčes na avtomobilu. Odlično se obnese v vseh letnih časih, trenutno je najbolj učinkovita pri odstranjevanju mušic pa tudi zasušenega blata, v vsakem primeru pa avtu doda poseben sijaj.«

Matej Drnovšek, vodja vzdrževanja v Avtopralnici Avtoline 

Od otvoritve dalje se v obeh avtopralnicah uporabljajo novi – Avtoline žetoni, ki jih vozniki lahko uporabijo na vseh dvanajstih lokacijah v Sloveniji. Stari žetoni bodo v uporabi še do konca leta, večje količine starih žetonov pa lahko vozniki neposredno zamenjajo z novimi.

Poleg razvejane mreže svojih lokacij ima Avtoline zelo dobro organizirano tehnično službo, podporo strankam in spletno trgovino s paketi žetonov, prilagojenimi za podjetja s službenimi vozili.

  • Največja družina avtopralnic v Sloveniji

Podjetje Avtoline je svojo prvo samopostrežno avtopralnico odprlo septembra 2016 v domačem Krškem. Ker so (takrat) nov način pranja zelo dobro sprejeli vsi, ki radi dobro skrbijo za svoj avto, so začeli širiti svoje lokacije. V sedmih letih so sledile avtopralnice v Brežicah, Novem mestu, Sevnici, Šentjerneju, zatem v Laškem, Metliki in Črnomlju, pred nekaj meseci v Dobovi in v Brestanici, s katero so zaokrožili desetico svojih lokacij.

Center rabljenih vozil Avtoline

»Naša vizija je najbolj enostaven način pranja ponuditi v še več slovenskih krajih, zato iščemo ustrezne lokacije širše po Sloveniji. Z naslednjo avtopralnico pa se bomo vrnili nazaj v Krško oz. na Videm, v del mesta na levem bregu Save, in bo razbremenila sicer vedno polno krško avtopralnico v Žadovinku. Delamo pa tudi na tem, da se pomaknemo tudi v malo bolj oddaljene slovenske kraje in večja mesta

Slavko Hotko, direktor Avtoline

  • Otvoritev na Šmarsko noč!

Na dan otvoritve je bil na obeh lokacijah pravi praznik, ki je sovpadal s praznikom občine Šmarje pri Jelšah. Avtopralnici sta bili ves čas polni, še posebej tista v Šmarju. Za dobrodošlico v novo družino je bilo pranje brezplačno, vozniki so preizkušali aktivno peno in sodelovali v nagradnem žrebanju.

  • Preveri video utrinke z otvoritve!

Kako izgledata prenovljeni avtopralnici, kaj je povedal župan in kakšne so prve izkušnje voznikov iz Šmarja in Mestinja?

 

Tudi ti operi avto za čisto desetko! Kako?

Povej še prijateljem!