Varstvo podatkov in politika zasebnosti

Za varstvo podatkov te spletne strani je odgovorno podjetje Avtoline d.o.o., ki se pri uporabi in obdelavi osebnih podatkov strogo drži veljavnih določil glede varstva podatkov.  Ta izjava o varstvu podatkov velja samo za spletno stran www.avtoline.si in z njo povezane podstrani.

1 ) Varnost podatkov

Avtoline d.o.o. je za zaščito vaših podatkov sprejelo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, ki vaše podatke med drugim ščitijo pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Sprejeti ukrepi se redno preverjajo in nenehno prilagajajo stanju tehnike.  Če pride do kršitve varstva vaših osebnih podatkov, ki predvidoma pomenijo veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem nemudoma in po možnosti v 72 urah obvestili.

Sami ste odgovorni za varno hrambo in varovanje tajnosti svojih uporabniških podatkov ali gesel, ki so vam bila predana ali posredovana.

2 ) Uporaba s strani mladoletnih oseb

Vse obdelave osebnih podatkov lahko uporabljajo izključno osebe, ki so dopolnile 15 let. Uporaba sistemov in orodij in s tem povezana obdelava podatkov uporabnikom pod to starostno mejo nista dovoljeni brez odobritve staršev/skrbnikov. Če bi kljub temu prišlo do takšne obdelave podatkov, jo bomo ustavili takoj, ko izvemo zanjo.

3 ) Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

 • Podatki, ki jih posredujete vi
  Osebne podatke obdelujemo samo v skladu z veljavnimi določili glede varstva podatkov. Ko si z nami dopisujete ali na naši spletni strani izpolnite obrazec s podatki, se strinjate, da se podatki, ki jih navedete v posameznem obrazcu, obdelujejo za spodaj opisane namene (glejte točki [5.] in [6.]).
 • Podatki, ki jih zbiramo mi
  Ko obiščete našo spletno stran, so osebni podatki tehnično samodejno zajeti na podlagi piškotkov. Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, najdete pod točko [7.] ter na strani z obvestilom o piškotkih.

4 ) Partnerji

Avtoline d.o.o. ne izvaja vseh obdelav osebnih podatkov sama, temveč ob podpori profesionalnih partnerjev, ki delujejo po naročilu družbe podjetja. Partnerji, ki so bili skrbno izbrani, z ustreznimi tehničnimi in organizacijskimi ukrepi skrbijo za to, da se obdelava vaših podatkov izvaja v skladu z določbami o varstvu podatkov in je zagotovljena zaščita vaših pravic. Partnerji posredovanih osebnih podatkov ne smejo uporabljati za lastne ali reklamne namene ali jih posredovati tretjim osebam.

Poleg tega tudi podjetje Avtoline d.o.o. podatkov ne posreduje tretjim osebam, npr. podjetjem, ki se ukvarjajo z zbiranjem naslovov, ali podjetjem, ki izvajajo direktno oglaševanje.

5 ) Obdelava podatkov, za katero ni potrebna privolitev

Podrobne informacije o obdelavi podatkov, za katero ni potrebna privolitev, najdete v naslednjem seznamu.

Testna vožnja

Ko oddate kontaktni obrazec za testno vožnjo, se obdelajo vaši osebni podatki ime in priimek, telefon, e-naslov, model vozila, želeni termin testne vožnje.

 • Namen: Priprava in izvedba testne vožnje.
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 60 dni

Želim ponudbo

Ko oddate kontaktni obrazec za povpraševanje po vozilu, se obdelajo vaši osebni podatki ime in priimek, telefon, e-naslov, model vozila, želena oprema vozila, številka konfiguracije, če ste že pred tem konfigurirali svoje vozilo.

 • Namen: Priprava ponudbe.
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 36 mesecev

Konfiguracija vozila

Ko oddate kontaktni obrazec za povpraševanje po vozilu na podlagi konfiguracije se obdelajo vaši osebni podatki ime in priimek, telefon, e-naslov, model vozila in številka konfiguracije, če ste že pred tem konfigurirali svoje vozilo.

 • Namen: Priprava in izvedba nakupa novega vozila.
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 36 mesecev

Najem vozil

Ko oddate kontaktni obrazec za najem vozil, se obdelajo vaši osebni podatki ime in priimek, telefon, e-naslov, model vozila, želeni termin testne vožnje.

 • Namen: Priprava in izvedba najema vozila.
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 60 dni

Rezervacija termina/ povpraševanje

Ko oddate kontaktni obrazec za rezervacijo termina na servisu oz. pošljete povpraševanje, se obdelajo vaši osebni podatki ime in priimek, telefon, e-naslov, izbrano storitev servisa in želeni termin servisa.

 • Namen: naročilo in  izvedba storitve servisa
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 60 dni

6 ) Obdelave podatkov, za katere je potrebna privolitev

Podjetje Avtoline d.o.o. obdeluje osebne podatke, navedene v točki 3, za katere je potrebna privolitev, v primeru prijave v Avtoline klub in v primeru sodelovanja v nagradnih igrah. Pogoji sodelovanja in obdelave osebnih podatkov v teh dveh primerih so podrobneje obrazloženi v Splošnih pogojih Avtoline kluba in Splošnih pogojih vsake posamezne nagradne igre. V obeh primerih se izvede dvojna privolitev preko potrditvenega e-sporočila.

7 ) Piškotki in vtičniki za družabna omrežja

Podatke zajemamo samodejno z uporabo piškotkov. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, najdete v obvestilu o piškotkih.

8 ) Pravice posameznikov

V zvezi z obdelavo podatkov lahko uveljavljate naslednje pravice, ki vam pripadajo:

 • Pravica do informiranosti: zahtevate lahko potrdilo o tem, ali in v kakšnem obsegu se obdelujejo vaši osebni podatki.
 • Pravica do popravka: če so vaši osebni podatki, ki jih obdelujemo, nepopolni ali nepravilni, lahko kadar koli zahtevate, da jih popravimo oz. dopolnimo.
 • Če ste ustvarili uporabniški račun, lahko kadar koli dostopate do svojih osebnih podatkov in jih popravite ali dopolnite sami. Poleg tega lahko uporabniški račun tudi kadar koli zaprete.
 • Pravica do izbrisa: izbris svojih osebnih podatkov lahko zahtevate, če je namen, za katerega so bili zajeti, izpolnjen, če je prišlo do nezakonite obdelave, če obdelava nesorazmerno posega v vaše upravičene interese zaščite osebnih podatkov ali če je bila za obdelavo podatkov potrebna privolitev, ki ste jo preklicali. Pri tem je treba upoštevati, da lahko obstajajo razlogi, zaradi katerih takojšen izbris vaših podatkov ni možen, npr. zakonsko določene obveznosti hrambe podatkov, tekoči postopki, uveljavljanje, izvajanje ali obramba pravnih zahtevkov itd.
 • Pravica do omejitve obdelave: omejitev obdelave svojih podatkov

lahko zahtevate, če:

 • dvomite v pravilnost svojih podatkov, in sicer za čas, v katerem lahko pravilnost podatkov preverimo;
 • je obdelava vaših podatkov nezakonita, vendar ne želite izbrisa in namesto tega zahtevate omejitev uporabe podatkov;
 • podatkov za predviden namen ne potrebujemo več, vi pa jih še vedno potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
 • ste vložili ugovor proti obdelavi podatkov.
 • Pravica do prenosljivosti podatkov: od nas lahko zahtevate, da vam vaše podatke, ki ste nam jih dali na voljo, posredujemo v strukturirani, splošno razširjeni in strojno čitljivi obliki, če podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve ali za namene izvrševanja pogodbe ter obdelava poteka z avtomatiziranimi sredstvi.
 • Pravica do ugovora: če vaše podatke obdelujemo za opravljanje nalog, ki so v javnem interesu, za izvrševanje javne oblasti ali pa se pri obdelavi sklicujemo na nujnost zaščite naših upravičenih interesov, lahko vložite ugovor proti takšni obdelavi podatkov, če obstajajo prevladujoči interesi zaščite vaših podatkov. Pošiljanje oglasov lahko kadar koli prekličete brez navedbe razlogov.
 • Pravica do pritožbe: če menite, da pri obdelavi vaših podatkov nismo upoštevali slovenske ali evropske zakonodaje o varstvu podatkov in smo s tem kršili vaše pravice, vas prosimo, da se obrnete na nas, da lahko razjasnimo morebitna vprašanja. Seveda imate tudi pravico, da se pritožite pri slovenskem pristojnem organu za varstvo podatkov oz. pri evropskem nadzornem organu.

Te pravice lahko uveljavljate neposredno pri podjetju Avtoline d.o.o. z obvestilom na e-poštni naslov info@avtoline.si.

9 ) Kontaktni podatki

Upravljavec:

Avtoline d.o.o.
Bohoričeva d.o.o., 8270 Krško

info@avtoline.si