Ko je po Krškem vozilo zelo malo avtomobilov in se večina od nas še ni rodila, je v starem mestnem jedru začel delovati prvi avtomobilski servis.
Podjetje je pod različnimi imeni skrbelo za avtomobile, pomagalo reševati težave voznikov ter se uspelo prilagajati vsem razvojnim spremembam. Letos Avtoline praznuje izjemen mejnik, 60 let strokovnega odnosa s strankami, in bolj kot kdaj koli prej varno in udobno pelje v prihodnost.

Šestdeset let, polnih prelomnic

Začetki podjetja Avtoline segajo v leto 1964, ko je Slovenija avto v starem mestnem jedru odprl svoj podružnični servis. Na njem so servisirali avtomobile znamke Zastava, Škoda in Citroën, ki so bili najbolj pogosti avtomobili na takratnih cestah. Glas o dobrem servisu v Krškem se je širil, stranke so prihajale iz širšega Posavja, Dolenjske pa tudi dela Hrvaške, vse do Zagreba in Siska. Leta 1971 je podjetje kot poslovna enota Zastava avta prvo v Posavju pridobilo koncesijo za izvajanje tehničnih pregledov in na dvorišču servisa za ta namen zgradilo novo halo.

Dobrodošli na novih tehničnih pregledih! | Avtoline

Po osamosvojitvi Slovenije je podjetje kot poslovna enota Avtoline Ljubljana začelo s pooblaščeno prodajo in servisiranjem vozil blagovne znamke Škoda, za kar je bil ob cesti zgrajen velik salon. Čez nekaj let se je podjetje pravno osamosvojilo ter se preimenovalo v Avtoline Krško, leta 2003 pa postalo pooblaščeni prodajalec in serviser za vozila znamke Citroën. Pred desetimi leti je ob 50-letnici Avtoline prejel priznanje Občine Krško za uspešno rast in razvoj avtoservisnih dejavnosti.

V zadnjem desetletju pospešen razvoj storitev

V zadnjih letih je Avtoline doživel še večji razvoj ter se do danes preoblikoval v sodobno avto hišo, ki ponuja vse storitve, ki jih potrebujemo sodobni vozniki. Z največjim centrom rabljenih vozil je svojo ponudbo približal tistim, ki raje izberejo rabljene avtomobile, z možnostjo uvoza po naročilu pa tudi vsem, ki imajo za svoj naslednji avto točno določene želje. Zelo velik in pogumen korak je bila leta 2020 selitev tehničnih pregledov iz starega mesta na novo, bolje dostopno lokacijo
v Žadovinku. V novih prostorih z najsodobnejšo opremo je Avtoline ponudil nove, izpopolnjenje storitve, celostna izkušnja voznikov pa se je še izboljšala.

Leto kasneje je Avtoline postal pooblaščeni prodajalec in serviser vozil znamke Peugeot ter praznoval zlatih 50 let izvajanja tehničnih pregledov. Servis se je razširil z lastnim škodnim centrom, ki vključuje kleparsko in ličarsko delavnico ter voznikom pomaga reševati vse postopke pri škodnih primerih.

Pod isto blagovno znamko, a v sestrskem podjetju, je leta 2016 v Krškem vzpostavil prvo samopostrežno avtopralnico, ki je bila prva avtopralnica s tem načinom pranja v Posavju in na Dolenjskem ter celo med prvimi v Sloveniji. V osmih letih je dejavnost samopostrežnih avtopralnic razširil v 15 krajev – po Posavju, na Dolenjskem, v Beli krajini in na Štajerskem.

Avtoline – sinonim za zanesljivost in kakovost

»Ob okroglem mejniku ne praznujemo le preteklih dosežkov, temveč zremo v prihodnost z velikim optimizmom. V naslednjih letih med drugim načrtujemo selitev prodajnih salonov, servisa ter uprave v Žadovinek. Na bolje dostopni lokaciji, poleg tehničnih pregledov in samopostrežne avtopralnice, bomo povečali kapacitete servisa in razširili prodajne salone z večjo izbiro vozil. Tako bomo tudi dobesedno na enem mestu voznikom ponudili čisto vse, kar potrebujejo za udobno in varno vožnjo,« pove Slavko Hotko, direktor Avtoline.