Ko razmišljate o nakupu rabljenega vozila, običajno najprej pomislite na prednosti takega nakupa – na trgu je velika in pestra izbira, rabljeni avti imajo nižjo ceno in manjšo izgubo vrednosti. Vendar pa se vam obenem že pojavlja nešteto vprašanj, na katera si ne znate odgovoriti. Lahko zaupam trgovcu? Je avto res vozil sam? V kakšnem stanju je avto, je redno servisiran? Bi bilo dobro, da ga peljem na pregled mehaniku? Kaj, če se čez en mesec začne kvariti motor?

Preverite, kaj so pasti nakupa rabljenega vozila ter na kakšen način se jim lahko izognete, kako zmanjšate stres pri nakupu, avto pa brez skrbi vozite več let.

Rabljena vozila pri pooblaščenem trgovcu so znanega izvora, so redno vzdrževana ter imajo jasno servisno zgodovino.

Kako zmanjšati tveganje pri nakupu rabljenega vozila?

 • Izberite rabljen avto znanega izvora!
  Rabljen avto izberite pri prodajalcu, osebi, ki ji zaupate, ga poznate oz. za katero veste, da je avto res njen. To ni vedno enostavno, saj dobro ponudbo včasih najdete na drugem koncu Slovenije, prodajalca pa osebno ne poznate. Varneje je, da rabljen avto izberete v večjem centru z rabljenimi vozili. Ti namreč pri nabavi rabljenih avtomobilov sodelujejo s preverjenimi partnerji, veliko večina vozil, ki jih ponujajo, dobavijo s strani velikih finančnih oz. leasing hiš proizvajalskih avtomobilskih koncernov iz držav zahodne Evrope.
 • Izberite rabljen avto z znano servisno zgodovino!
  Ko kupujete rabljeno vozilo, preverite v kakšnem stanju je, kaj se je z njim dogajalo v preteklosti in koliko dodatnih stroškov vam bo prineslo. Od prodajalca vedno zahtevajte servisno knjigo, v kateri pozorno preverite, če je avto redno vzdržan. Pa vendar tudi to še ni zagotovilo, da je avto res v tako dobrem stanju kot ga prodajalec prikazuje. Če izberete rabljen avto v večjem centru z rabljenimi vozili, zmanjšate tveganje, saj je večjim prodajalcem zaupanje strank ključnega pomena. Njihova vozila so redno vzdrževana in z jasno servisno zgodovino, iz katere so razvidna vsa izvedena popravila in opravljena vzdrževalna dela.
Center rabljenih vozil Avtoline
 • Izberite tehnično brezhiben rabljen avto!
  Verjetno vas je strah, da se bo kmalu po nakupu rabljen avto začel kvariti, stroški popravil pa se bodo kopičili. Če avto izberete pri fizični osebi, je najbolje, da rabljen avto pred nakupom pregleda vaš mehanik. Z izbiro rabljenega avta v centru z rabljenimi vozili se tem skrbem izognete, saj tam za morebitne nevšečnosti poskrbijo že prej. Vsako vozilo pregledajo v servisni delavnici takoj ob dobavi. Skrbno pregledajo vse vitalne dele vozila, po potrebi zamenjajo odslužene dele, na avtu pa opravijo tudi tehnični pregled. Vedno poskrbijo za to, da so v prodaji le brezhibna vozila, z urejeno dokumentacijo in poravnanimi dajatvami.
 • Izberite rabljen avto z realnim številom prevoženih kilometrov!
  Verjetno tudi vi pri izbiri rabljenega avta najprej opazite število prevoženih kilometrov, na podlagi katerih ocenite njegovo vrednost. Veste tudi, da so v preteklosti mnogi prodajalci prilagajali števce prevoženih kilometrov ter s tem avtu določili višjo prodajno ceno. Da se temu izognete, izberite prodajalca, ki se zaveda, da je prikrivanje prevoženih kilometrov tek na kratke proge. Veliki prodajni centri z rabljenimi vozili imajo v ponudbi le vozila s servisno zgodovino, v kateri so zabeležena stanja kilometrov, pri katerih so se opravljala določena vzdrževalna dela ali popravila avta. Prilagajanje je tako dejansko nemogoče.
Center rabljenih vozil Avtoline

Zaupanje kupcev v naša vozila je najpomembnejše. Ob nakupu rabljenega vozila, starega do deset let, z do 200.000 prevoženimi kilometri, zagotovimo najmanj 6 ali pa celo 12 mesečno jamstvo preko nemške zavarovalnice CarGarantie.

Damijan B., Center rabljenih vozil Avtoline
 • Izberite rabljen avto, za katerega prodajalec jamči popravila do 12 mesecev!
  Uf, tale je pa težka, a ne? Verjetno ne boste našli osebe, ki bi vam še mesece po nakupu povrnila stroške morebitnih popravil na rabljenem avtomobilu. Zato izberite avto tam, kjer kupcem nudijo jamstvo pri nakupu avtomobila. Večji centri rabljenih vozil svojim kupcem zagotavljajo jamstvo v sodelovanju z velikimi zavarovalnicami. Tako lahko ob nakupu rabljenega vozila prejmete od 6 do 12 mesečno jamstvo. V primeru, da se vam nepričakovano pokvarijo določeni vitalni deli vozila, se ti zamenjajo brezplačno oz. v sklopu jamstva. Center rabljenih vozil vam vedno stoji ob strani pri uveljavljanju jamstvenega zahtevka.
Center rabljenih vozil Avtoline