V Avtoline smo zaradi skrbi za naše in vaše zdravje pa tudi zaradi odlokov države do preklica prenehali z opravljanjem naših storitev. Kljub temu smo vam ves čas na voljo na daljavo. Preverite, kako vam lahko pomagamo v primeru nujnih popravil ali poškodb vašega avtomobila, kaj storiti, če avtomobilu poteče registracija, kako podaljšate zavarovanje avtomobila od doma in kje dobite informacije o novih vozilih.

Do preklica smo prekinili izvajanje naslednjih storitev:

 • prodaje vozil Škoda, Citroen in rabljenih vozil

 • prodaje nadomestnih delov Citroen in Škoda

 • servisa vozil

 • tehničnih pregledov (do 17.5.2020)

 • vseh samopostrežnih avtopralnic.

   

Za vsa vprašanja, povpraševanja in informacije pišite na info@avtoline.si !


Servis opravlja NUJNE storitve

Servis Avtoline v času epidemije ne deluje, na voljo pa smo vam za nasvete, informacije, povpraševanja pa tudi za reševanje primerov na avtomobilu, ki ga nujno potrebujete.

 • Kaj pomenijo NUJNI PRIMERI na servisu?

Storitev na servisu bomo za vas opravili v primeru, da imate okvaro ali poškodbo na vozilu, ki ga nujno potrebujete tudi v teh časih:

interventna vozila (vozila zdravstvenih delavcev, gasilcev, policistov, socialnih ustanov…)

vozila za opravljanje nujno potrebne dejavnosti (oskrba z živili, dostavne službe, kmetijske dejavnosti,…)

ter vozila za opravljanje drugih nujnih storitev, povezane z zagotavljanjem javne varnosti in zdravja.

Pokličite Andreja, vodjo servisa na 031 688 077. Dogovorili se boste, kdaj in kako vam bomo pomagali na čimbolj varen in hiter način. S strani uvoznikov smo prejeli navodila glede prilagojenih postopkov sprejema, opravljanja storitev ter oddaje vozila, tako da bomo za vas in vaš avto poskrbeli na varen način. Prosimo vas za potrpežljivost, pri predaji in prevzemu vozila pa upoštevajte vsa navodila.

 

 • Kako je z opravljanjem rednih servisov in uveljavljanjem garancije?

Rednih servisov v tem obdobju ne opravljamo. Uvozniki pa so podaljšali časovne okvirje, ki so vezani na garancijska popravila in ostale garancijske posege.

Citroen: za vzdrževanje vozila se podaljšuje največja dovoljena prekoračitev časovne omejitve iz + 1mesec/3.000 km na + 3 mesece/3.000 km. V primeru, da se bo obdobje trenutne specifične situacije podaljševalo, se bo sprotno podaljševal tudi navedeni časovni okvir.

To pomeni, da garancijskih rokov ne boste zamudili, če v tem obdobju ne boste mogli opraviti rednega servisa avtomobila.

Škoda: nimamo še natančnih navodil, a po zdaj znanih informacijah bo najverjetneje na nek način podoben ukrep sprejet tudi za vozila Škoda. Ko bomo dobili natančne informacije s strani uvoznika, vas bomo obvestili.

 

Center rabljenih vozil Avtoline
 
 • Kako je z menjavo zimskih za letne pnevmatike?

Vulkanizerske storitve se po odloku države ne smejo izvajati, saj te storitve ne predstavljajo izjeme od začasne prepovedi ponujanja blaga in storitev. Ker pa se odlok ne nanaša na razmerja med podjetji, lahko te storitve izvajamo le za podjetja, ki zagotavljajo storitve javnih služb (npr. policija, gasilci, reševalci). V tem primeru pokličite 031 688 077 za varno in čim hitrejšo menjavo pnevmatik.


Tehnični pregledi vozil in registracije vozil se ne izvajajo. Kaj zdaj?

Vlada je dopolnila odlok, s katerim prepoveduje izvajanje tehničnih pregledov vozil od 17. marca dalje. Tehnični pregledi ostajajo zaprti vse do 17.maja, hkrati pa se vsem vozilom, ki jim v času zaprtja poteče veljavnost prometnega dovoljenja, ta podaljša do 17. junija 2020. Kaj to pomeni v praksi? Preverite odgovore na najpogostejša vprašanja, ki nam jih zastavljate v teh dneh.

Center rabljenih vozil Avtoline
 • Kmalu mi poteče registracija. Bom lahko v tem času vozil avto?

Vlada je dopolnila odlok, s katerim je podaljšala veljavnost registracije in zavarovanja vsem vozilom, ki jim ta potečejo v obdobju od 17.3.2020 do 17.5.2020. Vozila v tem času lahko uporabljate, postopke pa boste morali opraviti najkasneje do 17.junija 2020.

 • Kako je z veljavnostjo zavarovanja vozil?

Država je z zgoraj omenjenim odlokom podaljšala veljavnost registracije IN zavarovanja vsem vozilom, ki jim ta poteče v obdobju od 17.3.2020 do 17.5.2020. Zavarovanje je torej še vedno veljavno, vozila lahko uporabljate, postopke pa boste morali opraviti najkasneje do 17.junija 2020.

 • Lahko zavarovanje uredimo že pred odprtjem, na daljavo, brez osebnega stika?

Zato, da se izognete kasnejši gneči, ki jo po ponovnem odprtju vsi pričakujemo, pa tudi zato, da si boste lahko razporedili predvidene stroške, lahko zavarovanje avtomobila podaljšate že sedaj. Pišite na info@avtoline.si, odgovorili vam bomo in vam pripravili najugodnejšo ponudbo. Plačilo boste opravili preko elektronske banke.

Obnovite avtomobilsko zavarovanje od doma!

Pokličite 051 889 800! 

 • Odpravljam se v tujino, vendar mi poteče registracija. Velja to podaljšanje tudi za tujino?

Odlok o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil velja v Republiki Sloveniji, zato ne moremo dati nobenega zagotovila, da ga bodo druge države upoštevale. Izdaja kakršnih koli potrdil ali dokumentov ni predvidena. Vsaka izdaja takega dokumenta je vezana na vlogo in na stik z vlagateljem, kar v celoti negira namen tega ukrepa, ki je preprečitev širjenja tega virusa.

Potovanja v tujino so odsvetovana, prebivalci smo pozvani, da preložimo nenujne poti v tujino.

Center rabljenih vozil Avtoline
 
 • Kupil sem nov (ali rabljen) avto. Ga lahko registriram, lahko odjavim star avto?

Registracije vozil pa tudi drugi postopki (odjave, prepisi) se ne izvajajo, tako da v tem primeru ne morete registrirati novega vozila niti odjaviti starega. Novega vozila tudi ne morete prevzeti, saj začasna prepoved o prodaji blaga velja tudi za avtosalone.


Lahko dobim ponudbo za nova ali rabljena vozila?

Prodajni saloni so zaprti, vendar pa so nam naši sodelavci na voljo za vaša vprašanja, povpraševanja in različne informacije o novih in rabljenih vozilih.

Uporabite lahko različne komunikacijske poti:

Odgovorili vam bomo čimprej ali vas poklicali, če boste pustili svojo telefonsko številko.

Center rabljenih vozil Avtoline


Kako je s pranjem avtomobilov v samopostrežni avtopralnici?

Po odloku o začasni prepovedi prodaje blaga ali storitev pranje v samopostrežni avtopralnici ni dovoljeno.

V času epidemije avtopralnico lahko uporabljajo samo vozniki:

interventnih vozil (vozila zdravstvenih delavcev, gasilcev, policistov, socialnih ustanov, …)

vozil za opravljanje dejavnosti (podjetja, obrtniki)

vozil za opravljanje drugih storitev, povezanih z zagotavljanjem javne varnosti in zdravja.

 

Pri uporabi je obvezna uporaba priloženih rokavic.

Pranje za vse bo ponovno sproščeno, ko bodo to dovoljevale razmere oz. bo prenehal veljati omenjeni odlok, o čemer vas bomo pravočasno obvestili.

Voda se razprši na mikrokapljice

Bodimo družbeno odgovorni in ne širimo virusov, niti slabe energije in panike, še najbolj pa ne ravnodušnosti in neaktivnosti. Šteje vsak korak, vsakega izmed nas.

Ostanimo osredotočeni na tisto, kar edino resnično šteje: odgovornost, proaktivnost, solidarnost, empatija. Življenje je lepo, potrudimo se, da tako ostane!

Ostanimo zdravi, ostanimo doma!

Se vidimo kmalu!

Za vsa vprašanja, povpraševanja in informacije pišite na info@avtoline.si !

Povejte še prijateljem!