Pol stoletja je že minilo od takrat, ko so prve stranke pripeljale svoj avto k nam na tehnični pregled. Zato smo ob okrogli obletnici pripravili zlato praznovanje – več mesecev smo podarjali nagrade, nagradno igro pa zaključili z zlato slovesnostjo. Na dogodku smo podarili glavne nagrade z vozilom Peugeot 208 na čelu ter donacije po 300 žetonov za pranje – trem humanitarnim organizacijam, ki delujejo v širšem Posavju.

 • Zlati tehnični pregledi

Zlata obletnica si zasluži, da se jo obeleži na zlat način. Praznovanje smo začeli že oktobra 2021 – z nagradno igro Zlati tehnični pregledi, ki je trajala vse do letošnjega leta. V njej smo strankam podarjali po 5 žetonov za samopostrežno pranje avtomobila, vsakega 50. obiskovalca pa smo presenetili z eno izmed nagrad naših parterjev Avtoline centra v Žadovinku – B-fit fitnes center, 79 burgers, Slaščičarna in kavarna Sladka zapeljivost, Izobraževalni center Prah s šolo vožnje ter trgovine Mana, Bartog in Extraform.

Center rabljenih vozil Avtoline
 
 • Ob zlati obletnici 3 donacije s po 300 žetonov za pranje

Vrhunec praznovanja je bila slovesnost, s katero smo proslavili delo vseh generacij tehničnih pregledov Avtoline. Z velikim veseljem smo podarili donacije trem zavodom, ki vsako na svoj human način deluje z ranljivimi skupinami v Posavju. V imenu Društva Sonček Posavje je 300 žetonov za pranje v samopostrežnih Avtopralnicah Avtoline prevzela predsednica Nataša Solomun, v imenu Varstveno delovnega centra Krško – Leskovec direktor Andrej Romih, Janja Smrkolj, predstavnica Zavoda Sopotnika pa je po donacijo prišla kasneje. Za čiste in urejene avtomobile bodo s podarjenimi žetoni brezplačno skrbeli v avtopralnicah v Krškem, Brežicah in Sevnici in s tem opravljali svoje poslanstvo na bolj prijeten in udoben način.

Nagradno igro smo zaključili s podelitvijo glavnih desetih nagrad. Razveselili smo 5 petdesetletnikov, torej  rojene leta 1971, “našo generacijo” katerim smo s podarjenim tehničnim pregledom polepšali njihov praznik. Zadnji nagrajenci so bili izžrebani “iz bobna” izmed vsemi, ki  v zadnjih mesecih sodelovali v nagradni igri. Štirje so prejeli nagrade Avtoline servisa, s katerimi bodo popolno poskrbeli za svoj avto. Glavna nagrada – novi Peugeot 208 – je za 6 mesecev prišla v roke Simoni Hostar.

Počutim se odlično, to je nepričakovano presenečenje. Sedaj vozim starejši avto, tako da bo to prijetna osvežitev. Uporabljala ga bom za dnevno vožnjo, odpeljali pa se bomo tudi na kak izlet, raziskovat Posavje in Slovenijo. Levček je pripravljen in jaz se že veselim, da ga odpeljem.

Simona Hostar, prejemnica Peugeot 208 za 6 mesecev
 

 

Okrogla obletnica tehničnih pregledov se je zavrtela lansko leto, sicer pa je tradicija podjetja Avtoline še daljša. Na Bohoričevi v Krškem je leta 1964 začel delovati prvi servis avtomobilov v Krškem, na katerega so stranke vozile svoje avtomobile od blizu in daleč. Podjetje – takrat še pod drugim imenom – se je razvijalo in začelo širiti svoje dejavnosti. Leta 1971 je kot prvo v Krškem, pa tudi v celotnem Posavju, začelo izvajati tehnične preglede.

“Nekaj let so jih izvajali kar v kanalu v servisni delavnici, kmalu pa zgradili novo, takrat zelo sodobno halo s stezo za preverjanje. Takrat so začeli opravljati tudi registracije in ostale upravne postopke, tako da so stranke že v 70. letih vse storitve opravile na enem mestu.”

mag. Janja Žarn, vodja marketinga v Avtoline
Center rabljenih vozil Avtoline

Hala za tehnične preglede v starem delu Krškega je bila zgrajena v 70-ih letih prejšnjega stoletja.

 

 • Na novih tehničnih pregledih tudi nove storitve

V pol stoletja smo pregledali nešteto avtomobilov in spoznali veliko voznikov. Skoraj 49 let smo preizkušali vaše avtomobile na Bohoričevi v Krškem, v letu 2020 pa smo ob zaključku prvega zaprtja zaradi epidemije pozdravili v novih, lepših prostorih ob samopostrežni avtopralnici v Žadovinku.

Prva sprememba, ki jo vozniki občutijo, ko pridejo k nam je, da ni več peljati treba po zaviti, ozki cesti, ampak je dostop enostaven, z nove krške obvoznice, prostora za parkiranje je dovolj. 

Davorin Naglič, vodja tehničnih pregledov Avtoline

Z gradnjo novega objekta ob samopostrežni avtopralnici smo pričeli v mesecu juliju lansko leto.

Center rabljenih vozil Avtoline

Ekipa posebej usposobljenih zaposlenih se bo na novi lokaciji še okrepila.

Center rabljenih vozil Avtoline

Gradnja novega objekta poteka po načrtih, k čemur je prispevalo tudi lepo vreme.

Center rabljenih vozil Avtoline

Pritličje bo namenjeno izvajanju tehničnih pregledov in prodaji rabljenih vozil, nadstropja pa dejavnostim najemnikov.

V levi del pritličja bomo iz starega mesta preselili Center rabljenih vozil. Večje parkirišče nam bo omogočilo prostor za večjo zalogo, vam pa večjo izbiro vozil. V nadstropjih bodo svoje dejavnosti opravljali najemniki – tako se bo v 3. nadstropje iz obrtne cone preselil B-fit center s fitnesom in vodenimi skupinskimi vadbami.

Kaj vam prinašajo tehnični pregledi na novi lokaciji:

 • novi prostori bodo sodobni, udobni in prijetni;

 • lokacija ob novi obvoznici v Krškem in novem mostu čez Savo je odlična in lahko dostopna;

 • pri objektu bo na voljo veliko parkirnih mest, tako da s parkiranjem ne boste imeli več težav;

 • vse storitve boste opravili na enem mestu;

 • vsak vaš primer bodo reševali fantje in dekleta z najnovejšimi strokovnimi znanji;

 • povečana ekipa sodelavcev bo omogočila, da boste postopke opravili hitreje, brez čakanja;

 • v Avtoline klubu boste prejeli ugodnosti, ki jih boste izkoristili pri servisu vozil in v samopostrežni avtopralnici;

 • podjetniki, obrtniki, prevozniki boste opravili tehnični pregled za vsa vozila voznega parka ter preglede tahografov;

 • velika hala z visokimi vrati ter dovolj manevrirnega prostora bo omogočala enostaven dostop za vsa vozila.

 
Center rabljenih vozil Avtoline

V novi hali bodo tri steze, visoka vrata bodo omogočala enostaven dostop vozilom vseh velikosti.

 • Selitev v nove prostore predvidoma konec marca

Servis vozil bo zaenkrat ostal v starem delu mesta, pridobil pa bo več prostora. To pomeni, da se bomo še lažje in bolje posvetili vašim avtomobilom, čakalne dobe bodo krajše, vaša izkušnja pa še boljša. Na obstoječi lokaciji v starem Krškem zaenkrat ostajata tudi salona Škoda in Citroen, pa tudi uprava podjetja.

Selitev tehničnih pregledov in centra rabljenih vozil v nove prostore načrtujemo proti koncu marca, vendar je natančno napovedovanje zaenkrat izjemno nehvaležno. Poleg koordinacije in zaključevanja vseh obrtniških del ter pridobivanja dovoljenj nas čaka še tehnično izredno zahtevna selitev dela opreme in tehnologije, ter postopki prenosa upravnih dovoljenj za opravljanje storitev. Za natančni datum boste pravočasno izvedeli – tu, na spletni strani, na Facebook objavah ter v e-sporočilih v Avtoline klubu.

Center rabljenih vozil Avtoline

Novi objekt že pridobiva končno zunanjo podobo. 

V primeru, da si želite zagotoviti natančno informacijo o selitvi iz prve roke, vam priporočamo, da se pridružite Avtoline klubu! Tako boste prvi, ki boste po elektronski pošti prejeli sporočila o znanem datumu selitve pa tudi otvoritvenih ugodnostih.

To je še posebej primerno za vse, ki vas registracija ali tehnični pregled čakata v marcu ali aprilu. Pravočasno boste prejeli natančne informacije in boste prepričani, da se boste, ko bo to potrebno, odpravili na pravo lokacijo.

Ste že član Avtoline Kluba?

Pridružite se! Bodite prvi, ki boste izvedeli natančne informacije o selitvi! Prejmite darilo in izkoristite ugodnosti!

Povejte prijateljem!

Delite informacijo o novih tehničnih pregledih s prijatelji, sodelavci, znanci!